Etiketas puošiantis

Publikuota 2021-12-09

Papuošalai dėvimi tam, kad praturtinų ir pagyvintų įvaizdį. Nepaisant to, kad šiuo metu raginama eksperimentuoti ir kurti nepaisant jokių taisyklių, yra keletas gairių, kuriomis verta vadovautis.

Tinkamas papuošalų kiekis. Vienos moterys mėgsta puoštis dideliu kiekiu aksesuarų vienu metu, o kitos užsideda lyg ir per mažai. Kaip nesuklysti? Kai dėvite papuošalus, svarbu, kad jie neužgožtų asmenybės ir aprangos. Papuošalai turi papildyti ir pagerinti įvaizdį. Jei norisi pasipuošti keletu sluoksniuojamų pakabukų, tuo pačiu metu nesidėkite keletos apyrankių. Žiedai taip pat turi būti saikingai dėvimi, nereikia jais papuošti kiekvieno rankos piršto. Prisiminkite, kad ne visada reikia itin daug ir masyvių papuošalų, kad visi žinotų apie jūsų buvimą.

Prisiminkite kokia proga. Renkantis aksesuarus šventei ar susitikimui, prisiminkite kokia bus proga. Jei dalyvausite susitikime, reikėtų vengti masyvių papuošalų. Jaukiam vakarui pakanka vieno subtilaus papuošalo, kuris bus gerai matomas ir išsiskirs. Jei turite dailius rankos pirštus, gražūs žiedai gali juos dar labiau papuošti.

Aplinka. Sunku nuspėti kokia bus vietos atmosfera, nebent jūs jau ten esate. Renginio vieta taip pat pasako kokius drabužius ir aksesuarus reikėtų pasirinkti. Ar bus tinkamas subtilus bohemiškas stilius, o gal geriau rinktis elegantiškus ar minimalistinius aksesuarus.

Derinti papuošalus prie drabužių audinio. Dėvint permatomą ar šilkinį rūbą, reikėtų vengti sunkių ir masyvių papuošalų. Tačiau rengiantis didžiuliais megztiniais jie puikiai tiks, o plonas grandinėles tokiu atveju palikite papuošalų dėžutėje. Prie gležnų rūbų verta rinkis subtilius papuošalus. Prie storų – puikiai tinka masyvūs auskarai, karoliai ar apyrankė.

Laikytis kai kurių taisyklių. Niekada nenešiokite didžiulių auskarų kartu su masyviu kaklo papuošalu. Jei nešiojate sužadėtuvių žiedą, kitų žiedų nedėkite ant tos pačios rankos. Jei norisi pasipuošti ypatingai masyviu ir dėmesį traukiančiu žiedu, pakanka jo vieno. Dėvint plačias apyrankes, nereikėtų tos pačios rankos puošti ir masyviu žiedu.

Derinimas prie šukuosenos. Nešiojant palaidus plaukus, reikia mažesnių ir subtilesnių papuošalų. Jei plaukai trumpesni ar suimti ir ausys atidengiamos, galite puoštis didesnėmis rinkėmis ar kabančiais auskarais.

„Ne“ triukšmingiems papuošalams. Dalyvaujant oficialiame renginyje ar seminare triukšmingos apyrankės ar auskarai trikdys ir jus, ir aplinkinius. Papuošalai turi pabrėžti geriausias jūsų savybes, todėl tokiam renginiui rinkitės tylius, jūsų asmenybę išryškinančius aksesuarus.

Perlai. Perlai gali atrodyti rafinuotai ir madingai tuo pačiu metu. Tačiau vienu metu reiktų puoštis tik vienu aksesuaru su perlais. Galite rinktis auskarus, bet tada nesidėkite ir žiedo, apyrankės ar karolių.

Derinkite papuošalus prie drabužių raštų. Daugelis apie tai nė nesusimąsto. Labai pagirtina, jei aksesuarai priderinti prie rūbų formų ir dizaino. Jei planuojate dėvėti rūbus su ryškiais raštais, pagalvokite kokie aksesuarai prie jų tiktų. Jei rūbai turi grieštus kampus, puikiai tinka grubesni kampuoti aksesuarai, tas pats su pynėmis, geometrinėmis figūromis, gėlių raštais.

Atkreipkite dėmesį į iškirptes. Masyvus vėrinys puikiai dera prie sunknelės be petnešėlių. Asimetriškas palaidines galima papildyti storais kabančiais karoliais. Prie palaidinės su apykakle ar aukštu kaklu reikėtų derinti didelius pakabukus ant plonos grandinėlės. Jei renkatės sukneles ar marškinius, derinkite kaklo papuošalus trumpesnėmis grandinėlėmis, atininkačius iškirptės dydį ir formą.

Pagalvokite apie savo rankoves. Visada atminkite, kad papuošalai turi derėti ir prie rankovių. Apyrankių skaičius turėtų mažėti kai ilgėja rankovės. Palaidinės ilgomis rankovėmis geriausiai atrodo su plonomis grandinėlėmis, o palaidinės be rankovių ar suknelės – su storomis apyrankėmis. Jei planuojate dėvėti palaidinę ketvirtinėmis rankovėmis, apyrankės geriau nenešioti.

Subtilių papuošalų kolekcija. Iškilmingai progai nereikia per daug papuošalų. Kai lankotės oficialiuose renginiuose, puoštis reikia saikingai. Suknelės dažnai būna pakankamai įmantrios ir stulbinančios, todėl renkamės tik keletą subtilių aksesuarų tokių kaip minimalistiniai auskarai su deimantais ar pakabukas.

Ilgi kaklo papuošalai suteikia pusiausvyrą. Jei pasirinksite dėvėti laisvus drabužius, ilgi karoliai gali subalansuoti išvaizdą. Dėl šių drabužių galite atrodyti platesnė ir žemesnė, o ilgi karoliai ar pakabukas tai pakoreaguoja.

Tiesiog pasirinkite pagrindinį akcentą, įsitikinkite, kad nenešiojate visų didelių ir ryškių papuošalų vienu metu. Jei norisi nešioti vieną didelį vėrinį ar porą didžiulių auskarų, tuomet nebereikia kitų masyvių aksesuarų.

Papuošalų pasirinkimas pagal veiklas:

Vakarėliai. Kai švenčiate su draugais ar kolegomis, dėmesys turėtų krypti į jus, o ne į jūsų dėvimus papuošalus. Patartina rinktis keletą prie įvaizdžio derančių aksesuarų.

Kasdienai. Susižadėjusiems ar susituokusiems žmonėms natūralu nešioti žiedus visą dieną, kiekvieną dieną. Jei nenorite naudoti telefono laikui pasitikrinti, kaip kasdienis aksesuaras tinka rankinis laikrodis. Kasdienį stilių puikiai pagyvina ir paprastas kaklo papuošalas, ypač jei jis turi sentimentalią vertę. Paprastas subtilių papuošalų ir akcentinių žiedų derinys tinka kiekvienai dienai.

Oficialūs renginiai. Oficialių renginių raktinis žodis yra elegancija. Geriausia neperkrauti savo įvaizdžio masyvviais aksesuarais ar pernelyg dideliu kiekiu papuošalų. Tiesiog pasirinkite keletą aksesuarų, kurie praturtins bendrą išvaizdą ir suteiks elegancijos.

Ofiso laikas. Rinkitės papuošalus, kurie nėra triukšmingi. Geriausia nešioti švelnius aksesuarus, tinkančius prie pasirinktos ofiso aprangos. Taip pat ruošiantis į darbą reikėtų vengti išskirtinių aksesuarų, pvz. su katėmis, poniais, kaukolėmis ir pan.  

Tinkamų papuošalų dėvėjimas daro įtaką bendrai jūsų išvaizdai ir nuotaikai. Tai taip pat parodo, kiek atidi esate sutartai susibūrimo vietai, nuotaikai ir žmonėms. Pasirinkusi tinkamus papuošalus, galite užtikrintai ir stilingai dalyvauti bet kuriame renginyje.